Technológia

Szauna építéssel kapcsolatban nem ismerjük a „lehetetlen” szót. Bár a szauna kivitelezés során számtalan szempontnak kell megfelelnünk, mind közvetlen munkatársaink, mind a velünk együttműködő gyártók egytől egyig kiváló szakemberek és megbízható partnerek, akik velünk közösen garantálják megrendelőink elégedettségét.

Nemzetközi tapasztalatok, finn szakértelem

Az elmúlt 10 évben nem csak hazai, hanem külföldi megrendelőink számára is sikerrel teljesítettük a szauna megrendeléseket. Ügyfeleink elégedettsége pedig annak köszönhető, hogy mind a Suomi Sauna Kft. munkatársai, mind pedig a velünk együttműködő gyártók ügyfélközpontúan és professzionálisan végzik a munkájukat. Szaunáinkat 30-40 évre építjük, tehát elengedhetetlen a kiváló minőségű alapanyagok használata és a precíz kivitelezés.
Egy szaunakabint vagy szaunaházat ugyanis számtalan összetevő alkot, így a faanyagtől a kályhán át a vezérlésig több különböző esztétikai és biztonságtechnikai szempontnak szükséges, hogy megfeleljünk. Emellett a Suomi Sauna Kft nem csak szimpla szaunákat kínál megrendelőinek- hanem azok formájában akár komplett belsőépítészeti megoldásokat is. 

Szauna alapanyagok

Klasszikus megjelenésű infraszauna

A szaunáinkhoz szükséges faanyagot közvetlenül a gyártótól szerezzük be, ahol vezető szauna designerünk és ügyvezető igazgatónk, Timo Nakari évente többször személyes látogatást tesz. Ezen alkalmakkor nemcsak az termékek minőségét ellenőrzi, hanem a technológiai újításokról és legfrissebb trendekről is azonnal értesül. A faanyag megmunkálásáért pedig Pákozdi Emil, kiváló asztalosmester és társtulajdonos a felelős. 


A szauna fából készült részei a következők:
 • szerkezeti anyagok 
 • szauna lambériák 
 • szauna padlécek
 • háttámlák
 • lábrácsok
 A szauna lambériák alapanyagaként elsősorban hőkezelt rezgőnyár, illetve kanadai vörös cédrus fát használunk fel. Míg előbbi letisztult, homogén megjelenést eredményez, utóbbi meleg hatású és elegáns stílust kölcsönöz. Szauna háttámláink és szauna padjaink fa alapanyagai főként a natúr rezgőnyár vagy a hőkezelt rezgőnyár. A szaunakabinok üvegajtói, illetve a szaunaházak üvegfala egytől egyig edzett üvegből készülnek. Ajtófogantyúkból egyedi ízlésüknek, elképzeléseiknek megfelelően válogathatnak megrendelőink. 

Szauna vezérlők

Modern digitális vezérlő
szauna vezérlők típusai, illetve a vezérlési lehetőségek időről időre változnak a technológia fejlődésével. 
Több gyártóval is kapcsolatban állunk annak érdekében, hogy megfeleljünk az egyedi igényeknek, illetve a legmodernebb lehetőségek megvalósítását is vállaljuk.
A szauna vezérlők
 • külső és/vagy belső vezérlésűek is lehetnek
 • a velünk kapcsolatban álló gyártók termékeit modern, letisztult design jellemzi
 • érintőpaneles és nem érintőpaneles kezelőfelületű szauna vezérlők egyaránt elérhetőek gyártóink kínálatában
 • több szauna vezérlő típus akár előre is programozható
 • összehangolhatóak akár teljes házvezérlő rendszerrel is
 • igény esetén a szaunák vezérlése okostelefonról is megoldható

„A szaunakályha a szauna lelke, hiszen ez felelős a szauna melegéért. Korábban ez egy lassabb folyamat volt, mostanra azonban már olyan nagy teljesítményű oszlopkályhák is elérhetőek, amelyek kifejezetten gyorsan felmelegítik a szaunát, a bennük található tetemes kőmennyiségnek köszönhetően. Így akár egy fárasztó nap végén is könnyedén élvezheti a finn szaunája nyújtotta örömöket. A nagy kőmennyiség továbbá folyamatos hőérzetet biztosít, amely különböző aromaterápiás olajokkal kombinálva igazi wellness élményt nyújtanak."
Timo Nakari

Szaunakályhák

Oszlopkályha üvegszálas dézsával
Megbízható és tapasztalt európai gyártókkal állunk kapcsolatban annak érdekében, hogy minden általunk tervezett és épített szaunában kiváló minőségű szaunakályha kapjon helyet.
Az általunk forgalmazott gyártók kályhái egytől egyig kiemelkedőek, mind a designjukat, mind technológiájukat tekintve. Van három olyan gyártó, akikkel preferáljuk az együttműködést, azonban egyedi igények esetén bármely európai gyártó termékei is rendelkezésünkre állnak.
 
Egyedi tervezésű szaunájába kétfajta kályhatípusból választhat: hagyományos fatüzelésű, illetve elektromos szaunakályha egyaránt elérhető gyártó partereink kínálatában.
 
 • A fatüzelésű szaunakályhák lobogó tűz mellett biztosítják az autentikus finn szaunázás élményét.
 • Designjuknak köszönhetően azonban az elektromos szaunakályhák közt is található stílusos, hangulatos alternatíva. Ezek használata a mindennapok során kényelmes, hiszen gyorsan és könnyedén fűtik fel szaunáját.

Infraszauna fűtési technológiája

Lehajtható infrapanel
Az infraszaunák felmelegedése a Nap sugaraihoz hasonló elvvel működik, nagyon gyorsan, néhány perc alatt felfűthető egy infrakabin a megfelelő hőmérsékletűre.
Az infraszaunák fűtési típusai:
 • Infraszauna sugárzók.
 • Kerámiacsöves infrasugárzók (Falon vagy sarokban elhelyezhető csöves fűtőelemek, melyeket védőráccsal szokás takarni.)
 • Fólia- vagy felületsugárzók (A szauna falába integrált fűtőtechnológia, mely esztétikai szempontból a legelőnyösebb választás.)
 • Lap- vagy panelsugárzók (Rozsdamentes acéllap, amit fűtőszálak hálóznak be, faráccsal szokás takarni.)
Az infrapanelek nem képesek rá, hogy túlmelegedjenek, emellett energiafogyasztásuk is alacsony. Az infraszauna nem párásítja a környezetet, így kimondottan egészséges megoldás.

Egyedi szauna építés – a tervezés és gyártás folyamata

Légies szauna komplexum
Megrendelőinkkel a Suomi Sauna szauna tervezője és ügyvezető igazgatója, Timo Nakari, több alkalommal is személyesen konzultál a szauna megrendelését követően. A tervezési szakaszban van ennek igazán komoly jelentősége, hiszen ekkor alakul ki a szauna végleges arculata, mérettől az elrendezésen át a vágyott kiegészítőkig, teljesen egyedileg és személyre szabottan.
A terv alapján történik meg a szerkezet, az alapkeret és a váz összeállítása, figyelembe véve az ajtók, ablakok és szellőzők, illetve infra- vagy kombiszauna esetén az infrapanelek helyét is. Ezután felkerül a légrés léc, illetve a hőtükör fólia, majd behúzzuk a szükséges elektromos vezetékeket. Utolsó körben felhelyezésre kerül a lambéria, továbbá helyükre kerülnek a nyílászárók.