Szaunaházak

Finnországban a szaunák a városi lakásokban is megtalálhatóak a fürdőszoba részeként, ám a tradicionális skandináv életérzést a kültéri szauna adja meg.

Finnországban kültéri szaunák minden tóparti kisház tartozékai, ahol a szaunázást követően a lehűlés is azonnal garantált a tavaknak, vagy épp a frissen hullott hónak köszönhetően.
Bár hazánk nem bővelkedik ilyen kis tavakban vagy havas hegycsúcsokban, itthon is megvan a varázsa egy kültéri szaunának – a Suomi Sauna Kft. éppen ezért, kültéri szaunák tervezésével és építésével is foglalkozik.

Mitől más egy kültéri szauna?

Kültéri szauna kőberakással
Kültéri szauna kivitelezésekor a természeti elemek, illetve a hőmérsékletváltozás hatásait érdemes figyelembe venni. Ellenálló külső burkolatok használata szükséges, ferde-vagy nyeregtető és ereszcsatorna építésével. Fedett teraszra való beépítéskor nem szükséges külön tető. A kültéri szaunák szigetelése nagyjából kétszer olyan vastag, mint a beltéri szaunák esetében, valamint thermoüveget alkalmaznak kivitelezéskor. 
A kültéri szaunák fűtése történhet fa- és elektromos tüzelésű kályhával is, felmelegedési idejükben pedig nincs különbség a beltéri szaunákhoz képest.
 
Kültéri szauna építés esetén sarkalatos pont a lehűlési lehetőség, illetve a pihenőhely biztosítása. Előbbi remekül megoldható egy merülődézsával, zuhanyzóval vagy kisebb medencével a szaunaház területén belül.

„Nem jó, ha messze esik a kültéri szaunától a pihenőhely, akár el is ronthatja a pihenést. Hiszen a szaunától eljutni a pihenőhelyig a hidegben igen kellemetlen lehet. Sőt, a nőknél akár egészségtelen is. Mindenképp érdemes közel eső, meleg helyet biztosítani a pihenéshez, így igazán kellemes körülmények közt lehetséges ellazulni, feltöltődni.”
Timo Nakari

Szaunaházak

Szaunaház panoráma ablakkal
A szaunaház olyan, jellemzően külső helyszínre telepített építmény, amely a kabin mellett más helyiségeket is magába foglal.
Például zuhanyzót, esetleg előteret vagy pihenő, relaxációs szobát. Így igazi wellness-élményt élhet át minden egyes szaunázáskor, hiszen egyetlen térben nemcsak szaunázhat, de azonnal fel is frissülhet.
 
Akár kültéri, akár beltéri szauna vagy szaunaház mellett teszi le a voksát, a Suomi Sauna Kft. kreatív, egyedi, személyre szabott és professzionális megoldásokat kínál megrendelői számára, mind szauna technológiai, mind asztalosipari szempontból. Finn származású szauna designerünkkel, Timo Nakarival, több személyes konzultáción is részt vesznek megrendelőink a tervezés és kivitelezés időszakában. A faanyag utánozhatatlan megmunkálására, és a luxus kategóriás asztalosipari végeredményre Pákozdi Emil társtulajdonos neve a garancia.