Extra szauna kellékek és kiegészítők az otthoni spa-élményhez

Az otthoni szaunázás már önmagában véve különleges, egyedi élményt nyújt, ám bizonyos szauna kellékek és kiegészítők által ez akár tovább is fokozható. Helyezzen maga elé példának egy olyan wellness-központot, ahol minden igénye és elképzelése teljesül, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges. Ehhez tegye hozzá, hogy mindezt otthona nyugalmában érheti el, idegenek jelenléte vagy időhöz kötöttség nélkül.

Szauna kellékek szeánszokhoz, felöntésekhez

A különböző wellness-centrumokban a látogatók számára rendeznek úgynevezett szauna szeánszokat, ahol speciális szauna kellékek által, egy szaunamester vezetésével, különleges, közösségi élményben osztozhatnak a résztvevők. A szauna szeánszok azonban otthonában is megvalósíthatók, akár csak egyedül élvezné azok jótékony hatásait, akár többedmagával, közösségi élményt formálva a szaunázásból.

Különleges szeánszok, és a hozzájuk szükséges szauna kellékek

Szauna illóolaj

Illóolajos vagy illat szeánsz

E szeánszhoz tiszta illóolajra lesz szüksége, melyet ízlése vagy hangulata, esetleg egészségi állapota szerint érdemes kiválasztani. Ha egyedül végzi a szeánszot, válasszon relaxáló, nyugtató illatú szauna olajat, társasággal pedig valami élénkítő, a közös időnek vidám hangulatot adó, üdítő illatot, például grépfrút olajat. Az illóolajakat vízbe csepegtetve érdemes párologtatni a szaunában, mert higítás nélkül irritálhatja az orr nyálkahártyáját. Előizzadás nélkül, „kezdő” szeánszként javasolt.
Szükséges szauna kellékek: 100%-os tisztaságú illóolajak vízzel higítva vagy speciálisan erre a célra gyártott, a Suomi Sauna Kft. által is forgalmazott szauna olajak.

Mézes szaunaszeánsz

Előizzadást követően érdemes kipróbálni a mézes szauna szeánszot, hiszen a pórusok ekkor már kitágulnak, és hatékonyan szívják be a méz jótékony összetevőit. Puhává teszik a bőrt és serkentik annak anyagcseréjét. A mézek összekeverhetők kókusz- vagy olívaolajjal is a hatékony bőrtáplálás érdekében, de csepegtethető bele akár a bőrre köztudottan remek hatást gyakorló E-vitamin is.Szükséges szauna kellékek: méz, esetleg olaj vagy E-vitamin kapszula. Természetesen van lehetősége szauna mézkrém vásárlására is, amelyek további hatóanyagokat, kivonatokat is tartalmaznak.

Egyéb szauna felöntések

Népszerű még az említettek mellett a sörös szauna felöntés is, amely során a legfontosabb szauna kellékek a különböző minőségi sörök. Persze nem a sör elfogyasztása a cél, hanem a kályhára öntve párologtatja el a szaunamester. A sörben található B-vitaminok így a pórusokon keresztül a bőrbe jutnak a forró levegő által. Különleges és érdekes élmény a jeges szaunaszeánsz is, ahol a kályhára kerülő jégdarabok generálják a forróságot, miközben a hűvös jég is megérinti a résztvevőket. Ennek koronája jellemzően a nyakba öntött jégkása. Autentikus skandináv életérzés ez, amely jellegéből adódóan főként társasággal ajánlott.

Népszerű szauna kellékek

Kényeztető színterápia

Egészen más típusú felüdülést nyújtanak a különböző fény- és hanghatások a szaunában. Vannak olyan megrendelőink, akik szívesen hallgatják kedvenc zenéiket szaunázás közben is, míg mások kifejezetten a szauna pihentető hatását növelő, relaxációt elősegítő dallamokat preferálják. A Suomi Sauna kiegészítő kínálatában, ennek megfelelően, különböző hangtechnikai megoldásokat is talál, személyes elképzeléseire szabottan. 

Szintén népszerű a szauna kellékek közt a speciális világítás. Akár formáról, akár a megvilágítás típusáról legyen szó, nem létezik számunkra lehetetlen, ha szauna kivitelezésről van szó. Ebbe természetesen beletartoznak a különböző, színes megvilágítások is, amelyeknek egyes szakértők véleménye szerint akár terápiás hatása is lehet.

A különböző kényelmi szempontokat figyelembe véve, az alábbi szauna kellékek is rendelhetők egyedi tervezésű szaunáinkhoz:

  • Szaunapárnák: fejnek és nyaknak, illetve hátnak kényelmes, ám strapabíró, mosható anyagból készült, nem gyúlékony anyaggal töltött kényelmi szauna kiegészítők.
  • Szaunakövek: a szaunakályhákból elengedhetetlen, funkcionális szauna kellékek ezek. Persze a szauna hangulatát külső jegyeikből adódóan, kiválóan fokozzák.
  • Merülő dézsák és tartozékaik: komplett szaunaházak részeiként és kültéri szaunákhoz kiváló szauna kellékek ezek. Rendkívül hasznosak, hiszen általuk egyetlen helyiségen belül biztosított a szaunázást követő lehűlés is.

Megrendelőink minden egyedi igényét teljesítjük, nemcsak a szauna tervezést és építést, hanem a szauna kellékeket is ideértve. Minél pontosabbak az elvárásaik, mi annál konkrétabb kreatív megoldásokat kínálunk. Kérje még ma személyre szabott árajánlatunkat, és vegye birtokba mihamarabb álmai szaunáját, legyen része otthoni spa-élményben Önnek is.